24 Mart 2012 Cumartesi

Nokia 808 PureView



Nokia'nın MWC '12'deki önemli günü sona erdi. Önemli ve gerekli olan iki yeni akıllı telefon duyuruldu. Nokia 808 PureView -tam 41 megapiksellik bir kameraya sahip- ve Nokia Lumia 610 -herkes için Windows Phone- piyasayı yeniden Nokia'nın lehine çeviriyor.

Nokia 808 PureView, her açıdan muhteşem bir multimedya eğlence telefonu olarak önümüze çıkıyor ve ortalama donanım bakımından piyasadaki en iyi akıllı telefonlardan da biri. Bu akıllı telefon ile Nokia, Belle Feature Pack 1 sürümünü de kullanıcılara sunuyor ve itiraf etmek gerekirse, çok stabil ve iyi görünüyor.

Yanlış mı duydum? 41 Megapiksel mi?
Evet, 41 megapiksel! Fakat bu, reklam panolarında gördüğünüz çözünürlük anlamına gelmiyor. Carl Zeiss lens ve PureView teknolojisi sayesinde 41 MP kalitesinde görüntü çekebilmek mümkün oluyor. Ancak cihazın varsayılan kamera çözünürlüğü 5 MP olarak geliyor. Bu çözünürlüğü yükseltebilseniz de, şu an için en uygunu 5 MP gibi görünüyor. Çünkü 8 MP ve sonrası çözünürlük için sınırsız cloud depolamanızın olması şart. Fakat, 5 MP çözünürlükte çekerken kalitenin düştüğünü sanmayın, görüntü 41 MP ile çekilip, sıkıştırılıyor. (6 piksellik alandaki bir görüntü 1 piksellik alana sığdırılıyor)

Kameranın çektiği fotoğraflar oldukça etkileyici. Kamera kalitesi çok yüksek ve renkler hem doğal hem de canlı çıkmayı beceriyor. Kamerayla çektiğiniz fotoğrafları kırpmak isterseniz, fotoğraflar kalite kaybetmiyor. Tıpkı fotoğraf içinde fotoğraf gibi.

Fotoğraf çekerken, yakınlaştırmak isterseniz kalite kaybetmeyen zoomözelliğini kullanıyorsunuz. 3x Zoom'a kadar hiçbir kalite kaybetmeden yakınlaştırabiliyorsunuz.

Düşük ışık koşullarında Flash'a gerek kalmadan bile etkileyici fotoğraflar çekebilirken, fotoğraflarınızı çekebilmeniz için Xenon Flash koyulmuş. Aynı zamanda video çekimleri için bir de Led flash mevcut. 

Kendi Hollywood Filminizi Çekin
Nokia 808'in 41 Megapiksellik kamerası ile muhteşem videolar çekeceğinizi de garantileyelim. Varsayılan olarak 1080p @30 FPS HD video çekimi yapabilirken, istemezseniz ayrıca 720p @30 FPS HD ve diğer düşük çözünürlüklerde de video çekebilirsiniz.

Gece çekim yaparken Xenon flashı kullanamayacağınız düşünülmüş bu nedenle de cihaza Xenon flashın yanında bir de LED flash eklenmiş. Bu sayede hem gece fotoğrafları hem de gece videoları bu cihazla aydınlık görünüyor.

Elbetteki muhteşem videoların sırrı, yalnızca görüntüsünde ve çekim kalitesinde değil. Aynı zamanda ses kalitesinde de. Yani, Nokia gururla yeni ses teknolojisini de sunar: Rich Recording. Oldukça berrak ses kaydetmesi bir yana asıl özelliği bu değil. Bu yeni teknoloji sayesinde, insan kulağının algılayamadığı seslerin bozulmasının da önüne geçiliyor. 140 desibele kadar ses kaydetme özelliği sunuluyor. Kısaca, daha gerçekçi ve net ses elde ediyorsunuz.

İçerikleri oynatmak için en iyi ortam
Kameranızla çektiğiniz fotoğrafları ve videoları oynatmak için gerekli ortamı da Nokia 808'de bulabilirsiniz. 4" genişliğindeki AMOLED ClearBlack ekranı ile herşeyi gerçekçi ve canlı izleyebilir, Dolby Surround Sound desteği sayesinde her fısıltıyı duyabilirsiniz. 


Kutu içeriği ile gelen kulaklıkların yanında, Nokia'nın Purity HD Stereokulaklıklarını da kullanmanızı öneririz. 808'inizi tam olarak bir multimedya telefonu haline getirmek içinse gerekli olanlar: Nokia Luna, Nokia Purity HD Stereo Headsets, Nokia 360 ve bir geniş ekran televizyon. Unutmadan, en iyi HD oyunların ve HD filmlerin de gerekli olduğunu hatırlatalım.

Not:Alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder