25 Mart 2012 Pazar

Tükiyeye Android Müjdesi


Android Market,Android,Google Play  
Eğer Android'li bir cep kullanıyorsanız bu müjde sizin için: Beklediğiniz gün sonunda geldi!

Türkiye'deki Android kullanıcıları için Android Market macerası nihayet mutlu sonla bitti. Artık bizler de, pek çok ülke gibi, Google Play üzerinden uygulama satın alabiliyoruz.
Bilindiği gibi, Türkiye'deki Android severler, başlangıçta Android Market'e hiç ulaşamıyordu. Daha sonra Market geldi ama bu kez de sadece ücretsiz uygulamaları görüp indirebiliyorduk. Google ve hükümetimiz arasındaki anlaşmazlık, bizleri uzun süre ücretli uygulamalardan mahrum bıraktı. Ama artık, ücretli uygulamalar bizlerin de hizmetinde. Her nedense bu değişiklik, sessiz sedasız bir biçimde hayata geçirildi. Ne Google'dan, ne de farklı bir resmi kaynaktan konu hakkında bir açıklama gelmiş değil.
Ücretli uygulamalar nasıl indiriliyor?

Yeni adı Google Play olan Android Market'ten ücretsiz uygulama indirmek oldukça kolay. Yine uygulamayı seçiyorsunuz, kur diyorsunuz ve izinleri onaylıyorsunuz. İşte bu noktada ödeme yapabilmeniz için kredi kartı bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Bilgileri girdiğinizde Google, hesabınıza bağlı bir Vallet hesabı açıyor ve uygulamanız inmeye başlıyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder